DE PURE POWER VAN PASSIE

passiecoach
voor 

vrouwen

“Ik ben als Passionista geboren, alleen had ik dit niet in de gaten. Dat is de meerwaarde van zelfbewustzijn en het resultaat van passioneel voor je eigen ontwikkeling gaan.”Kleine meisjes dromen
Als klein meisje droomde ik van weelde, glamour en feminine flair. Op mijn Litouwse kamer hing een kleine poster van de Westerse BURDA, uitgescheurd uit een fashion magazine. Daarop stond een prachtige geklede vrouw, mooi opgemaakt, echt een fotomodel.
Uren kon ik naar haar gluren. In mijn ogen was ze volmaakt. Naar haar kijken was een bron van inspiratie. Zo’n vrouw wilde ik op een dag zijn, ik wilde bereiken wat zij had en onbevangen, zelfverzekerd en verzorgd leven. Met een krachtige uitstraling, vrouwelijk, stijlvol en sexy.
Ik sloot een pact met mijzelf: ik zou deze vrouw worden en alleen maar exclusieve ingrediënten in mijn leven toelaten. De poster zelf raakte ik kwijt, maar de intentie niet; het kleurde alles wat ik deed. Het verlangen zelf gaf een extra dimensie aan mijn leven. LaPassionista in actie.


Dat een bijzondere toekomst mij toe lachte en voor mij bereikbaar was, dat wist ik zeker. Ik had me alleen niet voorgesteld dat dit elders zou zijn, hoewel ik opgroeiende al snel door kreeg dat mijn thuisland, het communistische Litouwen, niet bij mij paste.
Voor mijn artistieke persoonlijkheid en mijn vurige, gedreven en flamboyante zelf was het land te strak, te somber, te eentonig, te serieus en te oppervlakkig. Ik kon niet volledig mijzelf zijn. Na de val van het communisme merkte ik dat ik als individu onzichtbaarder werd en niet meer kon groeien.
Als nieuwsgierige vrouw, doorzetter en optimist streefde ik naar wat anders. Met mijn ‘big smile’ en optimistische levensinstelling geef ik uiting aan mijn geloof in het onmogelijke, in het goede van de mens, in saamhorigheid en elkaar in vrijheid respecteren.


Kind van de rekening
In 1997 kreeg ik – niet toevallig – de kans van mijn leven. Als avonturier en verlangend naar het onbekende hoefde ik er niet eens over na te denken. Onder het mom, “Wie geen risico’s neemt, drinkt nooit champagne,” vertrok ik op mijn 25ste naar Nederland. Het werd een one-way-ticket.
Het belangrijkste nam ik mee: mijn lef, hakken en female flair. In Nederland kreeg ik waar ik van droomde: weelde, luxe, comfort. Het leek alles te zijn wat mijn hartje begeerde. Leek, want al die luxe en het comfortabele leven waarin ik terecht kwam, bleek een hoge prijs te hebben.

Ook in Nederland kon ik mijn leven niet volledig leven. Ik begon mijn verlangens af te wijzen en mijn passie ging volledig op slot. Ook in een vrijer land kwam ik in een keurslijf terecht dat bestond uit: werken en er zijn voor mijn partner. Mijn unieke stem dimde ik, mijn hart protesteerde maar ik luisterde niet.
Eind 2003 kwam de rekening. Ik belandde in een identiteitscrisis en een 2 jaar durende burn-out. In 2009 liep mijn huwelijk stuk, de periode na de scheiding luidde een tijd in van me verloren en eenzaam voelen. Er ontstond een enorme disbalans tussen privé en werk. Ik voelde me gekwetst en ronduit miserabel, totdat ik een lifechanging besluit nam.

"Wie geen risico's neemt, drinkt nooit champagne."

Elena Paplauskaite

Volwassen vrouwen besluit
Na 17 jaar werken bij Interpolis stopte ik ermee. Het was 2016 en die keuze veranderde mijn leven. Als een feniks herrees ik uit de as, puur omdat ik naar mijn hart begon te luisteren. LaPassionista had lang genoeg in de kast gezeten, het was tijd voor een ‘coming out’!
Ook mijn zoon, geboren in 2007, was brandstof voor mijn intrinsieke motor om het beste uit het leven te halen. Er zijn genoeg vrouwen die zich ‘verbranden’, en het daarbij laten. Dat is pijnlijk om te zien. Het doet me beseffen hoe groot mijn levenslust is en hoe graag ik deze vrouwen wil helpen.
LaPassionista – passie ontwikkelen voor jezelf - werd mijn gids en drijfveer voor persoonlijke groei. Een nieuwe wereld ging voor me open, ik onderzocht mijn verlangens én… leefde er dit keer naar. Ik verruimde mijn kijk op seksualiteit en spiritualiteit, wat de groei versterkte.
Ik creëerde mijn leven zoals ik het wilde, pakte mijn interesse in de psychologie op, ging weer zingen en piano spelen. Na een NLP Mastersopleiding begon ik aan een volledige coach opleiding. Toen viel het kwartje: ik wilde niet alleen vrouwen helpen wiens worsteling ik herkende, ik kón het ook.


Passie [in] praktijk
In 2017 startte ik mijn coachpraktijk PassionateYou, speciaal voor vrouwen. De keuze kwam volledig uit mijn hart en intense verlangen om mijn waarde en unieke verhaal aan de wereld toe te voegen. 'Leven naar mijn kernwaarden, en hiermee bijdragen aan de verbetering van de levens van andere vrouwen', werd mijn missie.
Ik voel zoveel voldoening wanneer ik vrouwen zie stralen omdat ze zich die ‘One million dollar woman’ voelen: onafhankelijk, vrij, positief, levenslustig, zelfverzekerd, vrouwelijk en sexy. Dat gebeurt namelijk wanneer je keuzes maakt die jou verrijken. Wanneer je krachtig en liefdevol je grenzen aangeeft. Puur omdat je gepassioneerd raakt over jezelf.
Als coach en ervaringsdeskundige weet ik dat je dan als vrouw ook meer respect en waardering van anderen krijgt. In wezen bestaan er geen lelijke, zwakke vrouwen – in de breedste zin van het woord. Je kunt je als vrouw wel zo voelen, en dáár is wat aan te doen! Als je maar wil en jezelf - met een knipoog - serieus neemt.

“There are no ugly women in the world, only lazy ones.’’
 

Coco Chanel

Wat mijn naam je vertelt
Mijn naam ‘Elena’ betekent letterlijk: ‘fakkel, schittering’. Dat passievolle en vurige zit al heel mijn leven in mij. Mijn naam klopt bij mij zoals mijn hart voor mijn passie klopt! De reden dat ik elke dag mijn bed uitkom om mijn droomleven te leven, is dat ik niet alleen mezelf maar het elke vrouw gun om zich zo gepassioneerd te voelen over het leven.
Gepassioneerd leven is een levensstijl, en ik leef dit elke dag. Dat zie je terug aan mijn ‘schoonheidsrituelen’, mijn innerlijke en uiterlijke verzorging. Ik kleed me niet alleen mooi aan, ik sport en ik eet gezond. Elke dag beleef ik mijn mooiste dag en doe ik de dingen die er echt toe doen. Daar ben ik gepassioneerd over.
Passie is niet te faken, en voor elke vrouw weggelegd. Jij besluit wie je wil zijn en ik begeleid je om dit elke dag te gaan leven, met vallen en opstaan. Wat er nodig is behalve innerlijke drive, ik bedoel die onverzadigbare wil om jezelf het beste te gunnen? Eén besluit: dat jij jezelf als een luxe bonbon gaat zien, al voel je je (nog) niet zo.
Als vrouw verdien je het beste, als je dat vanuit je tenen gaat voelen ga je anders in het leven staan en andere keuzes maken. Daarin ben ik een levend voorbeeld. Ik ken je struggles en je pijn. Je dromen en verlangens. Als rolmodel, sister en mentor bewandel ik samen met jou het pad, sluit ramen, breek muurtjes af en open deuren.
Jij hoeft er niet meteen doorheen te lopen. Je hoeft zelfs de drempel(s) die je voelt nog niet over te gaan. Je hoeft alleen maar aan te kloppen of aan te bellen. Met mijn big smile doe ik de deur voor je open, wagenwijd, zodat jij je eigen wereld kan binnentreden en exclusieve chocola van de dingen kunt gaan maken. Vooral van jezelf en met hulp van jouw innerlijke Passionista.


 

“Keep your head, heals and standards high.”


Elena Paplauskaite
LaPassionista

ELENA // DEEL JE VERHAAL

© 2018 - PassionateYou

  • Facebook Social Icon
  • LaPassionista on Instagram
  • LinkedIn Social Icon